Naleśniki z pieczarkami i orzechami włoskimi - FUN-GI
Ciesz się zdrowiem! Szukaj inspiracji i kupuj pyszne grzyby z dostawą prosto do Twojej kuchni.

poprzedni

następny

Naleśniki z pieczarkami i orzechami włoskimi

6 porcji 30 min
PRZEPIS

Kto nie lubi naleśników? Spróbujcie naszej wersji pysznych, wytrawnych naleśników. 

Naleśniki to proste danie, które posmakuje nawet małemu niejadkowi. Ich zaletą jest różnorodność – możesz dodać do nich ulubiony farsz, za każdym razem inny. Nasza dzisiejsza propozycja to wytrawne nadzienie z pieczarek, groszku i orzechów włoskich. Zachwyca delikatnym, wyważonym smakiem oraz głębią, której nadają mu pieczarki. 

Składniki

Ciasto:

  • 2 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • 200 ml mleka

Farsz:

  • ½ kg pieczarek
  • 100 g obranych orzechów włoskich 
  • 250 g groszku konserwowego
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Do podania: 

  • sos pomidorowy wg ulubionego przepisu 

 

 

Przygotowanie

  • Grzyby drobno pokroić, podsmażyć.
  • Orzechy sparzyć wrzątkiem i posiekać.
  • Wymieszać grzyby, orzechy i groszek, doprawić solą i pieprzem.
  • Farsz nakładać na usmażone naleśniki, zawinąć i podsmażać na złoty kolor. Podawać z sosem pomidorowym.

Świeże pieczarki z dostawą do domu znajdziesz w naszym sklepie. 

 

Sprawdź więcej

ZamówZamów